به گزارش خبرنگار مهر، سینمای ایران برخلاف فروردین ماه، اردیبهشت پر حاشیه ای را آغاز کرد. بحث انتخابات کانون کارگردانان به عنوان یکی از صنوف قدرتمند و قدیمی خانه سینما یکی از موضوعای بود که تا همین اواخر نیز همچنان ادامه دارد و گویا قرار است آرامش خانه سینما دوباره بر هم بزند.
- یکی از موضوعاتی که بعد برگزاری انتخابات شورای مرکزی انجمن کارگردانان آتشی دوباره برپا کرد، گفتگوی علی معلم تهیه کننده سینمای ایران بود . وی در این گفتگو با یکی از خبرگزاری های از مجمع عمومی خانه سینما خواسته بود به تخلفات هیئت مدیره رسیدگی کند.
وی یکی از دلایل برکناری علیرضا رئیسیان را از ریاست کانون کارگردانان فقدان اخلاق در میان برخی از نخبگان سینمایی دانست و این موضوع را باعث تنش در فضای سینمای ایران معرفی کرد. وی همچنین در این گفتگو یکی دیگر از دلایل اختلافات اخیر را مدیریت بسیار ضعیف خانه سینما دانست و همچنین در میان صحبتهایی خود به ارتباط خانه سینما و معاونت سینمایی نیز اشاره کرده است.
معلم با اشاره به تجدید نظر رفتار مدیریت خانه سینما با صنوف سینمایی خواستار شد که مدیریت خانه سینما رفتار خود را با دیگر صنوف اصلاح کند و مجمع عمومی با تشکیل یک جلسه فوری برای بررسی بی توجهی کلان به اصناف سینمایی شد. وی همچنین بر تعامل موثر با نهادهای دولتی توسط خانه سینما تاکید داشته است.
این گفتگو البته جوابیه هایی نیز به همراه داشت. فرهاد توحیدی نائب رئیس هیئت مدیره خانه سینما و دبیر چهاردهمین جشن سینمای ایران، در این ارتباط در گفتگویی عنوان کرده است: آقای معلم فرمایشات شما را که ابلاغ پیام معاون سینمایی است به ما رسید و متشکریم. هرچند قبلا آقای علی اکبری مستقیما این پیغام را رسانده بودند. فروش خوبی برای فیلم شما ارزومندیم.
در ادامه نیز طبق روال همیشگی سینمای ایران و دست اندرکاران آن، علی معلم یادداشتی را با عنوان "آقای توحیدی در یک روز روشن برای همیشه می توانی ببینی" را منتشر کرد. در متن این یادداشت آمده است:دبیر دائمی جشن سینماطی سخنان نمکین در پاسخ به گفتگوی این جانب در موضوع نقد رفتارها و مواضع خانه سینما طی دو جمله ( از نوع فیلمفارسی روی پرده) گفته اند سخنان نقادانه این حقیر ابلاغ پیام معاونت سینمایی است و هم چنین برای فروش فیلم "آل" ابراز امیدواری کرده اند که معنای ان است که در به دیوار !
وی در ادامه این نامه تاکید کرده: اداعای بامزه ایشان را در مراجع قانونی پیگیری خواهم کرد.
این حرفها و جوابیهها در شرایطی مطرح میشود که خانه سینما به شدت به آرامش احتیاج دارد. این اختلافات در شرایطی آغاز شده که هیئت مدیره خانه سینما ماههای آخر دوره خود را سپری می کند و پاییز امسال انتخابات برگزار می شود.
- تشیع پیکر مرحوم نعمت حقیقی فیلمبردار برجسته و پیشکسوت سینمای ایران همراه با حضور ستارگان سینمای ایران بود که شاید کمتر در مراسم اینچنینی شرکت می کردند. عباس کیارستمی، هدیه تهرانی و لیلا حاتمی در این مراسم سوژه عکاسان بودند و حتی برخی از مردم و علاقمندان به سینمای ایران نیز در این مراسم حاشیه های مختلفی ایجاد کردند.
این مراسم روز یکشنبه 12 اردیبهشت ماه در خانه سینما شماره دو برگزار شد که مثل همیشه در کنار هنرمندان سینما، مردم و علاقمندان به این هنر نیز حضور داشتند. مردمی از طیف های مختلف در هنگام پایان مراسم عکس های زیادی همراه با عباس کیارستمی سینماگر ایرانی انداختند.
- دیدار معاون مطبوعاتی از پشت صحنه سریال "جراحت" به کارگردانی محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما یکی از اتفاقات جالب این هفته بود. البته عنوان شد این دیدار سرزده بوده است.همچنین رامین در این دیدار با محمدرضا شفیعی در ارتباط با شکل گیری فیلمنامه و مراحل تولید گفتگویی داشته است.
-رفتن و ماندن بازیگران سینمای ایران نیز در این هفته اخیر حاشیه های مختلفی را به همراه داشت. گروه تولید مجموعه تلویزیونی " در چشم باد" که جمعه شب ها از شبکه اول سیما پخش می شود سال گذشته برای گرفتن صحنه هایی از این کار راهی کشور امریکا شدند. چندی پیش بعد از گذشت مدتی از این سفر، خبر ماندن پارسا پیروز فر بازیگر سینما ایران برای ادامه تحصیل در این کشور در برخی سایت ها و وبلاگ های سینمایی قرار گرفت. گویا این بازیگر این موضوع را تکذیب کرده و عنوان داشته که هم اکنون در ایران است. البته صحبتی درباره ماندن وی حتی برای مدتی نیز به میان نیامده است.
شنیده میشود میترا حجار دیگر بازیگر سینمای ایران که به تازگی پس از چند سال دوری از سینمای ایران در فیلم های "شکارچی" و "آناهیتا" به ایفای نقش پرداخته و حتی در شب های نوروز 89 در یک برنامه تلویزیونی به گفتگو پرداخت دوباره به خارج از کشور رفته و البته برگشته است.
- یکی دیگر از اتفاقات جدید در حوزه سینما بازگشت بوتیمار بازیگر قدیمی است که گویا با نظر مدیرکل نظارت و ارزشیابی سینمای ایران مشکل وی حل شده و قرار است در فیلم "فلش" ایرج قادری نیز بازی کند. وی سالهای زیادی در خارج از کشور زندگی می کرده و حالا حدود یکسال است به ایران بازگشته است.
- برنامه"هفت "به کارگردانی فریدون جیرانی که پیش از این عنوان 90 سینمایی را یدک می کشید، از 10 اردیبهشت ماه آغاز شد. در این برنامه که در هر حال با نظرهای مختلفی از همان ابتدا روبرو شد، در کنار اخبار سینمایی، نقد فیلم های روی پرده، بحث در ارتباط با موضوعات مختلف حوزه سینمای با حضور کارشناسان، کارگردانان و تهیه کنندگان و...مطرح می شود.
این برنامه البته می تواند در کنار ایجاد فضای مناسب بین سینماگران به بحث و گفتگو درباره مشکلات سینمای ایران به صورت شفاف بپردازد و امید است باعث شود فضای نقد سالمی در میان اهالی سینما ایجاد شود. البته سایت صراط نیوز به شدت این برنامه را در همان جلسه ابتدایی مورد نقد قرار داده است.
تبلیغات "دموکراسی تو روز روشن"
- بحث انحلال شورای عالی تهیه کنندگان نیز در کنار بحث کانون کارگردانان یکی دیگر از مشکلات صنفی به وجود آمده در هفته گذشته میان اهالی سینما بود. مرتضی شایسته رئیس اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران هفته گذشته از پیشنهاد انحلال این شورا از سوی عسگرپور و ارجاع آن به هیئت مدیره خانه سینما خبر داده بود. اما امین تارخ سخنگوی هیئت مدیره سریعا در همین ارتباط این اظهار نظر را تکذیب و عنوان کرد، اساس انحلال این شورا نه تنها در دستور کار هیئت مدیره قرار ندارد بکله اساس چنین اقدامی در حیطه وظایفش نیز نمی گنجد.
همچنین در همین ارتباط غلامرضا موسوی رئیس شورای عالی تهیه کنندگان نیز در گفتگویی عنوان کرد، این موضوع صحت ندارد و هیئت مدیره خانه سینما نمی تواند شورای عالی را منحل کند و همچنین علی سرتیپی و منیژه حکمت دیگر اعضای این شورا نیز سخنان موسوی را تایید کردند و از ادامه همکاری این شورا خبر دادند.
البته مشکلات تهیه کنندگان در چند شاخه مختلف که به ایجاد کانون و یا اتحادیه هایی پرداخته اند، موضوعی قدیمی است که حتی نزاع بین آنها نیز سابقه طولانی دارد. که البته در وارد مختلفی همین چند شاخته بودن و اختلاف های اینچنینی ضربات جبران ناپذیری را به سینمای ایران وارد کرده است.
- فیلم "دموکراسی تو روز روشن" اولین ساخته بلند سینمایی علی عطشانی از چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه در سینماهای تهران و شهرستانها آغاز می شود. این فیلم به تهیه کنندگی محمد علی زم تولید شده است. این تهیه کننده سینما، مدیر سابق حوزه هنری و مدیر مرکز فرهنگی هنری ایرانیان تسلط زیادی بر حوزه اکران فیلم های سینمایی دارد.
همین موضوع باعث شده این فیلم با تبلیغات متفاوتی قبل از اکران روبرو شود. انتشار سی دی حاوی متن فیلمنامه به زبان فارسی و انگلیسی، 400 قطعه عکس، تیزر و آنونس و کلیپ تیتراژ پایانی فیلم با اشعاری از یغما گلرویی همزمان با آغاز اکران عمومی، پخش تراک های تبیلغاتی، تقویم هایی با دستخط بازیگران فیلم و... از جمله تبلیغات این اثر به شمار می رود.
-شصت و سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم کن از 12 تا 23 ماه مه ( 22 اردیبهشت تا 2 خرداد) در این شهر بندری جنوب فرانسه برگزار می شود. فیلم "رونوشت برابر اصل" ساخته عباس کیارستمی در بخش مسابقه این جشنواره حضور دارد.
اما چتر سینمای ایران مانند سالهای پیش حضور پررنگی در این رویداد دارد. هفته گذشته اسامی افرادی که قرار است از طرف بنیاد سینمایی فارابی، خانه سینما و... در این رویداد حضور داشته باشند، تا حدودی مشخص شد. البته همیشه نزدیک به برگزاری این جشنواره گمانه زنی ها برای حضور مدیران و سینماگران آغاز می شود و همیشه بازار این جشنواره برای سینمای ایران حاشیه های فراوانی دارد .
غلامرضا موسوی، منیژه حکمت وعلی سرتیپی به عنوان مسئولین دفاتر پرشین فیلم و فیلمیران، علیرضا رئیسیان، حسام نواب صفوی، قاسم جعفری، مهدی کرمپور و... امسال در جشنواره شرکت میکنند. دیگر سینماگرانی که قرار است از طرف خانه سینما به جشنواره فیلم کن اعزام شوند عبارتند از :پروین صفری رییس انجمن طراحان صحنه و لباس،روانبخش صادقی از شورای مرکزی آسیفا، نقی نعمتی از انجمن فیلم کوتاه،محمدرضا مویینی رییس شورای مرکزی انجمن تدوینگران، میرطهماسب رییس انجمن مستندسازان و محمدرضا شرفالدین رییس انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس.
- حدود چند هفته ای است که ارائه دفترچه سیاست گذاریهای معاونت سینمایی در میان اهالی سینما می گذرد. پس از ارائه این دفترچه حدود 10 روز سینماگران فرصت داشتند درباره بخش های مختلف آن نظرات خود را به صورت فردی و یا صنفی در اختیار معاونت سینمایی قرار دهد تا آنها نیز در صورت لزوم این اغییرات و اظهار نظرها را اعمال کنند.
اما هفته گذشته علیرضا سجادپور مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی ارشاد در گفتگویی اعلام کرد که این مدت تمدید شده است و سینماگران می توانند نظرات خود را همچنان به این معاونت ارائه کنند. دادن این زمان بیشتر از طرفی می تواند حسن نیت مدیران جدید این معاونت را نشان دهد که برای تعامل بیشتر با سینماگران در تلاش هستند و از سوی دیگر نیز می توان این زمان را به این شکا تعبیر کرد که گویا سینماگران تصور می کنند ممکن است نظراتشان مورد توجه این معاونت قرار نگیرد آنها را بیان نکردند و دوستان در ارشاد همچنان منتظر هستند!
- طرح اذان تا اذان که سال گذشته همزمان با ماه رمضان آغاز شده بود، امسال نیز با موافت روبرو شد. این طرح سال گذشته در سینماهای تهران به اجرا در آمد و با استقبال بسیاری از طرف مخاطبین، سینماداران و تهیه کنندگان روبرو شد. البته در میانه راه با مخالفت نیروی انتظامی برای چند روزی تعطیل شد و باز با میاجیگری شورای صنفی نمایش به حرکت خود ادامه داد.
خوشبختانه امسال این طرح پیش از موعد با پیگیریهایی از طرف سینماگران روبرو شد و نیروی انتظامی نیز با آن موافقت کرد. طرح اذان تا اذان، در ماه رمضان و بعد از افطار آغاز می شود تا سحر ادامه دارد.
نظر شما